Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 7-12 Kasım 2016

Konusu: Füzyon cam alanında yaratıcı teknikleri ile bilinen Alman cam füzyon sanatçısı Gabriele Küstner yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan ‘Mozaik Cam Füzyon Atölyesi’nde farklı cam füzyon teknikleri deneyimlenerek tasarımlar geliştirilecek ve üretilecektir.

Arayüz: Cam

Lider: Gabriele Küstner, Cam Tasarımcısı

Katılımcılar: Tasarımcılar, cam tasarımcıları, cam sanatçıları, camı deneyimlemek isteyen kişiler

Atölye Programı:

7 Kasım Pazartesi
Katılımcılar ile tanışma
Gabriele Küstner işleri sunum
Cam çubuk boyama
Boyanın fırınlanması

8 Kasım Salı
Kıskaç ve elmas kesici ile cam çubukların kesilmesi
Mozaik kompozisyon
Fırınlama

9 Kasım Çarşamba
Cam çubuk boyama, kesme, mozaik kompozisyon
Fırından çıkanların sonuçlarını alma

10 Kasım Perşembe
Mozaik füzyon cam yapraklarının hazırlanması
Fırınlama kalıplarının hazırlanması
Kalıpla fırınlama
Cam çubuk boyama, kesme, mozaik kompozisyon
Füzyon ve kalıpla fırınlama

11 Kasım Cuma
İlk kalıpla fırınlama sonuçlarının alınması
Çıkan sonuçların rötuşlanması
Füzyon, kalıpla fırınlama, rötuş

12 Kasım Cumartesi
Son ürünlerin fırından çıkarılması
Sunumlar

GABRIELE KÜSTNER - Cam Tasarımcısı
Gabriele Küstner füzyon camda yaratıcı teknikleri ile uluslararası bilinirliğe sahiptir. Birçok işi, dışı China boyalı cam çubuk parçalarından oluşan grift formlardan meydana gelir. Pilchuck Cam Okulu gibi bilinen birçok cam okulunda eğitim almış ve ders vermiştir. 1998 yılında, genellikle çerçeveli ve boşluklu formlarla oluşturduğu işlerindeki yenilikçilik ve estetik için German State Prize cam ödülüne layık görülmüştür.

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org